Jagers

Stercorariidae

Jagers lijken enigszins op meeuwen, maar hebben in tegenstelling tot soorten uit deze familie een vlezige washuid op de basis van de bovensnavel en rondom de neusgaten. Het voedsel bestaat onder andere uit vis en andere vogels. Jagers roven hun voedsel vaak van andere vogels, door deze net zo lang te achtervolgen en aan te vallen tot de prooi losgelaten wordt. In kolonies van zeevogels roven jagers vaak eieren en jonge vogels.

De familie van Jagers bestaat wereldwijd uit 7 soorten, waarvan er 4 besproken worden op deze website.

 Grote jager (Stercorarius skua)
 Kleine jager (Stercorarius parasiticus)
 Kleinste jager (Stercorarius longicaudus)
 Middelste jager (Stercorarius pomarinus)