Start
 » 
Melding van fouten
 » 
Gierzwaluw
Inloggen
Aanmelden
Zoeken
Omhoog
Start
Gebruiker Gierzwaluw
Swiftloulou
23 december 2013 om 17:12

Gast
 
Dit onderwerp is gesloten. Het is niet meer mogelijk een antwoord toe te voegen.
Jakke
#1
23 december 2013 om 17:54

Lid
Offline
Berichten: 773
Lid sinds: 10 januari 2010
Scherp opgemerkt. Je hebt gelijk, maar ik verduidelijk even wat: Gierzwaluwen behoren tot de familie van de Apodidae in de orde van de Apodiformes.
 
Marco
#2
23 december 2013 om 21:48

Beheerder
Offline
Berichten: 834
Locatie: Salland
Lid sinds: 27 januari 2005
De gierzwaluw behoort tot de familie van de gierzwaluwen (Apodidae), welke onderdeel uitmaakt van de orde Apodiformes. Tot zo ver klopt de informatie op vogelvisie.nl, maar de Nederlandse naam voor deze orde is gierzwaluwachtigen en zeker geen zangvogels zoals vermeld!

Gezien zijn levenswijze maakt de gierzwaluw nauwelijks gebruik van zijn poten, en deze zijn dan ook minder ontwikkeld (lees minder groot, of minder gespecialiseerd) dan bijvoorbeeld die van een fuut (die er mee zwemt) of een roofvogel (die er prooien mee slaat). Ik ben het er mee eens dat de tekst op deze website verwarrend kan zijn, de korte pootjes zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt om verticaal tegen een muur te hangen.

Wat ik nu kan vinden over de regendruppels (behalve dat het vaak zonder bron vermeld wordt), is dat het inderdaad punt van discussie is. Dat gierzwaluwen (net als zwaluwen) drinken van het oppervlaktewater staat echter wel onomstotelijk vast.

Kortom: ik zal de tekst op deze website op korte termijn grondig herzien. Bedankt voor het grondig lezen en alle kritische opmerkingen!
 
Swiftloulou
#3
30 december 2013 om 15:04

Gast
 
Dit onderwerp is gesloten. Het is niet meer mogelijk een antwoord toe te voegen.